quizy

Quiz wiedzy z zakresu ochrony danych osobowych (RODO)

Słowem wstępu

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. – czyli RODO, weszło w życie już prawie 3 lata temu. Od momentu wprowadzenia przez unijnego ustawodawcę nowych przepisów, wielu przedsiębiorców wciąż nie wdrożyło w organizacjach stosownych procedur i dokumentacji odpowiadającej aktualnie obowiązującym wymogom dotyczącym ochrony danych osobowych.

Należy podkreślić, że Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych (UODO) na bieżąco weryfikuje działalność przedsiębiorców, a ponadto sprawdza wysyłane do UODO zawiadomienia o naruszeniu danych osobowych. W przypadku stwierdzenia, że podmiot nie spełnia wymogów wskazanych w rozporządzeniu, Prezes Urzędu może nałożyć na niego wysokie kary finansowe. Rekordowa kara wymierzona przez organ w Niemczech wyniosła 160 mln zł, zaś w Polsce – 2,8 mln zł. Co ważne – kary nie są nakładane wyłącznie na światowe koncerny, czy duże Spółki, lecz także na indywidualnych przedsiębiorców.

W ZWIĄZKU Z POWYŻSZYM ZAPRASZAMY PAŃSTWA DO ROZWIĄZANIA BEZPŁATNEGO TESTU WERYFIKUJĄCEGO PAŃSTWA WIEDZĘ Z ZAKRESU OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH.

Pytania dotyczą podstawowych zagadnień z obszaru ochrony danych osobowych i przedstawiają krótkie kazusy nawiązujące do codziennych czynności, które wykonują pracownicy wielu branż.

Cena:

Bezpłatnie (do końca promocji)

SPECJALNIE DLA UCZESTNIKÓW QUIZU PRZYGOTOWALIŚMY:

 

Pytania?

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

    Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Kancelarię Radców Prawnych Marek Turcza z siedzibą w Poznaniu, moich danych osobowych wskazanych na formularzu kontaktowym w celach marketingowych.

    Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Kancelarii Radców Prawnych Marek Turcza z siedzibą w Poznaniu (60-278), ul. Palacza 144, REGON: 120119490, NIP: 9451892838 informacji handlowej i materiałów promocyjnych środkami komunikacji elektronicznej (e-mail), w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.


    Administratorem danych osobowych jest Kancelaria Radców Prawnych Marek Turcza z siedzibą w Poznaniu (60-278), ul. Palacza 144, REGON: 120119490, NIP: 9451892838. Informacje w przedmiocie warunków i zasad ochrony danych osobowych znajdują się na stronie http://turcza.com.pl/odo/.


    [recaptcha]

     

    TURCZA Kancelaria Radców Prawnych

    NIP : 945-189-28-38

    Telefon: +48 61 666 37 60 | +48 607 990 838
    E-mail: kancelaria@turcza.com.pl
    szkolenia@turcza.com.pl

    Oddział Poznań

    ul. Palacza 144
    60-278 Poznań

    Godziny otwarcia:
    pon - pt - 9:00-17:00

    Oddział Warszawa

    ul. Królewska 16
    00-103 Warszawa

    Godziny otwarcia:
    pon - pt - 9:00-17:00

    Oddział Leszno

    ul. Niepodległości 49
    64-100 Leszno

    Godziny otwarcia:
    pon - pt - 9:00-17:00

    ZNAJDŹ NAS

    TURCZA Kancelaria Radców Prawnych

    Palacza Office Center
    ul. Palacza 144, Poznań

    Biuro

    TURCZA Kancelaria Radców Prawnych

    ul. Grochowska 56
    60-347 Poznań

    Telefon: +48 61 666 37 60
    E-mail: kancelaria@turcza.com.pl

    Godziny otwarcia: od pon do pt - 8.30-16.30

    O nas

    Kancelaria TURCZA od ponad 12 lat dostarcza nowoczesne rozwiązania szkoleniowo-doradcze z zakresu szeroko pojętego prawa i tematyki prawnej oraz zapewnia dostęp do najwyższej jakości usług dopasowanych do potrzeb Klientów.

    Zapraszamy również na stronę internetową Kancelarii: turcza.com.pl

    Copyright © 2022 TURCZA Kancelaria Radców Prawnych. All rights reserved.